Mısırlı iş insanı Fransa’da öğrendiklerini Kütahya’da uyguladı: Şimdi paraya para demiyor

Mısırlı Girişimcinin Kütahya’da Pekin Ördeği Yetiştiriciliği Başarısı

Mısırlı girişimci Servet Abdelwahab, Kütahya’da hayata geçirdiği pekin ördeği yetiştiriciliği projesiyle dikkat çekiyor. 2020 yılında Turgutlar köyü yakınlarında şehir dışında kiraladığı kıraç bir arazide başlayan bu macerada, veteriner olan iki oğluyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Abdelwahab’ın 3 kümesle başladığı bu projede yaptığı yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım sayesinde yılda 12 bin Pekin ördeği yetiştirdiği biliniyor. Zamanla bu sayıyı 200 bine kadar çıkaran girişimci, üretiminin yurt içinde pazarlamasının yanı sıra ilerleyen dönemlerde ihracata yönelmeyi planlıyor.

Projenin sahibi Abdelwahab, Pekin ördeği etinin ekonomik değerinin yüksek olduğunu ve içeriğinde yüksek miktarda protein barındırdığını belirtiyor. Fransız eğitimi almış bir iş adamı olan Abdelwahab, yaşadığı deneyimler üzerine verdiği bir röportajda Pekin ördeği yetiştiriciliğindeki hedefleri ve planlarını paylaştı.

Tesisin büyümesi ve gelişmesi hedefiyle yapılan yatırımları anlatan Abdelwahab, önümüzdeki dönemde kümes sayısını artırmayı ve yeni tesisler kurmayı düşündüklerini ifade etti. Üretim kapasitesini artırarak Avrupa pazarına girmeyi hedefleyen girişimci, böylece projesinin başarısını uluslararası boyuta taşıyacak.

Projenin genişlemesiyle köylere de yayılacak olan Pekin ördeği yetiştiriciliği, Abdelwahab’ın hedeflerini daha da büyütmüş durumda. Köylerdeki insanlara ekonomik destek olacak bu projenin, göçü tersine çevirerek köylülerin kendi topraklarında kalarak gelir elde etmelerine yardımcı olması planlanıyor.

Gelecek hedefleri arasında Mulard ördek türünün üretimi de bulunan Abdelwahab, bu türün avantajlarını ve projeye katacağı değeri vurguluyor. Önümüzdeki yıllarda bu türü üreterek Türkiye ve Doğu Avrupa’da öncü olmayı hedefleyen girişimci, kaliteli et ve değerli yağlı karaciğer üretimiyle sektörde fark yaratmayı planlıyor.

Related Posts

Fındık üreticisine ‘küllenme’ uyarısı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, üreticilerin külleme hastalığına bağlı ürün ve kalite kaybı yaşamamaları için fındık bahçelerini kısa aralıklarla kontrol etmelerini, hastalık belirtileri görülür görülmez kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası olağan genel kurulu 30 Nisan’da yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Nisan 2025 tarihinde hem fiziki hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

Bakan Şimşek Brüksel ve Londra’da yatırımcılarla görüşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında Brüksel ve Londra’da önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisini uluslararası yatırımcılara tanıtacak ve yabancı sermaye akışının artırılmasına yönelik temaslarda bulunacak.

Bankacılık Endeksi’nde düşüş yüzde 3’ü geçti: Akbank’ta işlemler durduruldu

Bankacılık endeksinde kayıplar derinleşti. Akbank, Yapı Kredi ve İş Bankası hisselerinde sert düşüşler yaşanırken, Akbank paylarında işlemler geçici süreyle durduruldu.

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet katkısı ile katılımcı fon tutarlarının toplam büyüklüğü ilk çeyrekte 1 trilyon 391 milyar 501 milyon liraya ulaşırken, toplam katılımcı sayısı 17,3 milyona yaklaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir