Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ulaştırma ve altyapıya yaklaşık 300 milyar dolarlık yatırım

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu: Ulaşımın Ticaret İçindeki Önemi

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’nda gerçekleştirilen “Zorlu Bir Küresel Ticaret Ortamı İçin Ulaşım Koridorları Tasarlamak” adlı panelde konuşan isim, ticaretin temelinde ulaştırma ve lojistiğin olduğunu vurguladı. Ticaretin var olabilmesi için ulaşımın kritik bir rol oynadığına değinen konuşmacı, lojistik olmadan üretim ve ticaretin gerçekleşemeyeceğine dikkat çekti.

Ulaştırmanın, hayati bir konu olduğunu belirten konuşmacı, özellikle zamanla ve maliyetle ilgili yaşanan durumları örneklerle destekleyerek ulaştırmanın önemini ortaya koydu. Kovid-19 pandemisinin sağlık krizinden hızla ekonomik krize dönüşmesi ile lojistiğin stratejik öneminin daha da belirgin hale geldiğine işaret etti.

Konuşmasında, küresel düzeyde üretim, ticaret ve lojistiğin birbirine bağlı olduğunu vurgulayan konuşmacı, dünya ekonomisinin hızla büyüdüğünü ve bu büyüme sürecinde ulaştırmanın kilit bir faktör olduğunu ifade etti. Lojistik sektörünün önemine değinen konuşmacı, dünya ekonomisindeki yükselişe paralel olarak lojistik sektörünün de büyük bir ivme kazandığını belirtti.

Doğal koridorların önemine de değinen konuşmacı, dünya ticaretindeki kilit noktaların başında yer alan su yollarını örneklerle aktararak lojistik açısından doğal koridorların rolünü anlattı. Kendi coğrafyamızda bulunan önemli koridorların ticaret için ne denli kritik rol oynadığını vurguladı.

Ticaret Bakanı, koridorlardaki herhangi bir sorunun dünya ekonomisinde büyük bir etki yaratabileceğini ve bu nedenle ulaştırma ve lojistiğin ekonomideki stratejik konumunu vurguladı. Uluslararası anlaşmaların ve küresel düzenlemelerin önemine temas eden konuşmacı, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle ticaretin kesişme noktasında bulunduğunu ve bu nedenle ulaştırma alanına verilen önemin büyük olduğunu aktardı.

Konuşmasının sonunda, Türkiye’nin ulaştırma ve lojistik alanındaki büyük yatırımlarını ve elde edilen başarıları örneklerle destekleyen konuşmacı, milli gelirdeki artışın ulaştırma yatırımlarının etkileriyle doğru orantılı olduğunu belirtti. Hükümet olarak ulaştırmanın ve lojistiğin önemine büyük bir vurgu yaptı ve ticaretin geleceğine yönelik kararlılıkla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bu tarifeyi kim belirliyor?

Eski sürücü belgesini yenilemenin bedeli 15 lira iken, yeni sürücü belgesini yenilemenin bedeli 1760 lira. Tepkilere neden olan iki ücret arasındaki 117 kat fark, bu tarifeyi kimin nasıl belirlediği sorusunu akıllara getirdi.

Nadir toprak krizi: Çin kısıtlamaları dünya çapında otomobil fabrikalarını kapatabilir

CNBC, Pekin’in küresel tedarik zincirlerindeki hakimiyetinin, gümrük vergisi savaşının patlak vermesiyle belirginleştiğini ve örneğin otomotiv endüstrisi gibi sektörlerde Çin’in nadir toprak elementlerine yönelik ticaret kısıtlamalarının, en büyük …

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

New York borsası rekor kırdı: Yükselişin sırrı ne? (27 Haziran 2025)

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,27 artarak 43.505,60 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,16 artışla 6.150,71 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,24 kazançla 20.217,27 puana çıktı. Böylelikle ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da “karşılıklı …

Hükümet düğmeye bastı! TOKİ’den İstanbul’a kiralık konut adımı: Detaylar belli oluyor

İstanbul’da kira artışlarının önüne geçebilmek için hükümet harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle İstanbul’da kiralık konut projesi başlatılacağını duyurdu. Peki detaylar neler? Kiralar düşecek mi? İşte cevabı…

İkinci el oto satışındaki 6 ay-6 bin km kuralı ve ilan kısıtlamasının süresi uzatıldı

İkinci el oto satışında, 6 ay – 6 bin km kuralı ve ilan kısıtlamasının süresi, 1 Ocak 2026 tarihine kadar 6 ay daha uzatıldı.